Sidor

torsdag, maj 29

Utmaning...

Jag har blivit utmanad, av både Smycka och Katarina...

Lika bra att ta tag i utmaningen innan det är dags för målarpenseln...

3 namn jag går under: Mamma, Ann-Louise och Älskling

3 saker som skrämmer mig: Ja, vad skrämmer mig ??? Vi har gått igenom en hel del genom åren i familjen, så vi är nog inte så lättskrämda längre.... men men ormar och småkryp skrämmer mig verkligen, och att det ska hända någon i familjen något hemskt, och sen skrämmer det mig att inte veta hur värken kommer påverka framtiden(att alltså inte veta hur pigg/dålig jag kommer vara om 10-20 år).


3 saker som jag har på mig:
underkläder, shorts o tröja

3 sanningar: Älskar att hålla på med mina stickningar o mönster(tid o rum bara försvinner), Älskar att vara vid vår husvagn, Jag har världens bästa make o barn!

3 saker jag verkligen vill ha: Mindre värk, fortsatt underbart äktenskap som varar livet ut, och fler timmar per dygn till stickningen ;)

3 bloggare jag utmanar: Sofia, Monica, och Hemlis3-vännen Emma.
Och är det någon mer som känner sig utmanad, så kör på!! Skriv gärna en kommentar ifall du har hakat på så jag kan komma och besöka dig o ta del av dina sanningar!!

söndag, maj 25

Nu har jag uppdaterat bilderna med lite info om garnerna från Elviras garn....

lördag, maj 24


Nu är Turtleströjan klar och överlämnad till sin bärare. Stickad i Carolina storlek 6 år. Jag gör alltid mudden på ärmarna dubbelt så långa, så man kan ha dem uppvikta till en början, det brukar resultera i att barnen kan ha tröjan mycket längre innan de växer ur den.



Det var lite för fint väder när fotot togs, så färgerna återgivs inte så bra som jag trodde de skulle göras.... men men, bättre det än att det hade varit dåligt väder.






Närbild på tröjan, vet inte varför ryggbilden vänt på sig, för i datorn ligger den rätt, ni får väl vrida på nacken lite... ;)

torsdag, maj 22















Alla dessa godingar följde med mig hem. Tyvärr har jag lite körigt just nu, så en beskrivning av garnerna kommer en annan dag.




TOFUtsies är SWTC´s sockgarn. Härligt klara färger i en harmonisk blandning. Ett nystan på 100g räcker till ett par vuxensockor.

50% superwash ull
25% SOYSILK®
22,5% bomull
2,5% chitin (gjort av skalet från räkor och krabbor, naturligt antibakteriellt

Vikt: ca100g
Löpmeter: ca 425m Stickor: 2,5-3,0 mm

Stickfasthet: 32m på 10 cm





Angel Touch är ett ekologiskt och rättvisemärkt babyalpackagarn från Peru. Garnet färgas inte utan det är djurens naturliga färg som ger färg åt garnet.

Alpackafibrerna sorteras noggrant av kvinnor som är särskilt duktiga på att se färgerna och känna kvaliteten på fibrerna, som sedan spinns i ett litet spinneri i Peru.

Babyalpackagarnet kommer från den första klippningen av djuren och är helt underbart mjukt och varmt och passar därför bra till barnkläder. Alpackagarn är varmare och lättare än fårullgarn

100% ekologisk babyalpacka

Vikt: ca 50g Löpmeter: ca 175m Stickor: 3,5-4mm



Pure är ett mjukt och varmt garn som passar till det mesta. Soyafibern tillverkas av restprodukter vid framställning av tofu.

100% SOYSILK®

Vikt: ca 50g Löpmeter: ca 150m Stickor: 4,0 mm

Stickfasthet: 20m*32v = 10*10 cm



Teetee Elegant är ett tunt, mjukt och lätt garn som passar att sticka sjalar, muddar mm av. Prova att sticka med små pärlor 11/0. Det går också bra att sticka med 2 eller fler trådar tillsammans beroende på vilken effekt du vill ha. Kan även användas vid vävning och maskinstickning.

70% kamull, 30% tussahsilke

Vikt: 50g Löpmeter: ca 500m Stickor: 2,5-3 mm (med två trådar)


Kortare jumperstickor i bambu från Clover. Otroligt lätta och sköna att sticka med.

Bambun som används till stickorna växer i ett kallt klimat vilket gör att bambun blir starkare och håller god kvalitet.

Storlek: 2,5 mm Längd: 23 cm

Tack för en underbar dag!!

Igår var jag till Mariestad och hälsade på Pethra som har Elviras garn
Petra visade sig vara en väldigt rar tjej, precis som jag trodde. Vi var en lång stund i butiken och tittade, klappade och kramade garner. Efter det gick vi hem till Pethra och fikade, kollade garnprover o kollade pärlfärger. Jag gav lite förslag vad jag gillade, får väl se vad resultatet blir...
Givetvis blev jag så till mig bland alla garnerna att kameran blev liggande kvar i väska... Men jag har lite garner med hem i en påse, som jag ska fota så ni får se, men det behöver vara lite mer ljus, så det kommer senare idag.
Fick en hel massa mönsteridéer när vi pratade o klappade garner, så jag hann inte sticka något igårkväll, hade fullt upp med att rita o skriva ner mina tankar så jag inte ska glömma dem.

Fick även låna en underbar bok av Pethra. "A gathering of lace" heter den. Finns hur många underbara alster som helst i den! Den kommer jag fördriva åtskilliga timmar med att bläddra i. Garanterat
Fast nu, en kopp kaffe, sedan kratta lite gräs...innan jag får belöna mig själv med lite stick/monteringstid.
Kram allihop!! Hoppas ni ursäktar detta bildlösa inlägg, men som sagt, bilderna kommer senare

tisdag, maj 20

ARG, ARG, ARG...

Ja, det är precis vad jag är!!
Har hållt på med en Icarussjal ett tag, även om den har legat i träda pga turtleströjan.... Men nu tänkte jag ta några varv ikväll medan jag väntar på att tröjan ska torka. Vad händer då?
JAG UPPTÄCKER ATT JAG HAR GJORT FEL!!!
70 varv, bara att repa upp och börja om....
TYPISKT MIG!
TACK Sofia! För moraliskt stöd i min sorg och ilska...
Nu är eländet upprepat, men omstarten får vänta ett par dagar...

Färdiga ankfötter....


Då var Maj månads pulsvärmare klara, Ankfötterna. Säger som så många andra, roliga att sticka och ganska lätta att lära sig mönstret på. Kommer nog att använda mig av mönstret någon mer gång, fast ändå lite annat.... har redan funderingar som snurrar i min skalle.

Annars så är Turtleströjan på gång. Håller på och blockar den, sen ska halsringning stickas, text ska broderas och montering göras. SEN ska ni få se foto på den! Jag lovar!! :))

Imorgon ska jag ut o fara. Ska hälsa på Pethra som har Elviras garn.
Ska bli kul att träffa henne IRL, och att få klämma o känna på garnerna i butiken såklart!
Återkommer med bilder(om det är ok för Pethra att jag fotar förstås!), och med en garnrapport

torsdag, maj 15

Nej, jag har inte...

gått i ide. Har bara haft en trög period. Kämpar på med Turtleströjan, och nästa vecka har jag kanske en bild att visa. Kameran har varit på utflykt, så jag har inte kunnat fota något. Men jag har shoppat... en matta att blocka på. Mattan inhandlades på vårat alldeles nyöppnade Biltema. Endast 60 kronor. förpackad i en liten väska med bärhandtag, elldeles utmärkt. Kan verkligen rekommenderas. Bilden lånad från Biltemas hemsida.











Nää, åter till stickningen, så jag har något att visa upp snarast. Ha det gott, och sköt om er. Tack för alla goa mail och kommentarer!

måndag, maj 5

Imorgon...

är det dags för vårens sista STICKCAFÈ. Som vanligt på Emmas hem o handarbete i Skövde klockan 18. Får inte missas.

På stickfronten då? Jo, jag har i helgen gjort ärmarna till en Turtleströja, stl 6 år, som jag har fått en önskning om. Ärmarna är helt svarta, så det är inget att visa bild på. Därför får ni vänta med bilder på den tröjan.
Den lila döskalletröjan är ärmarna nästan klara på, så snart kan jag montera o fotografera den.

Majmuddarna i Pulsklubben har jag bara börjat på. Stickar dem i naturfärgat Drops Alpaca. Verkar vara ett kul mönster.

Idag har det ännu inte blivit något stickat. Har klippt gräs o rensat lite i rabatterna :(
Missförstå mig inte, jag gillar att ha fint i trädgården, men min hösnuva gillar INTE nyklippt gräs, och mina händer gillar INTE att rensa...
Nej, nu får det vara slutgnällt! Bättre att belöna mig själv med lite sticktid!!
Ha det gott i solskenet!