Sidor

torsdag, maj 27

Tänkte bara kika in o säga hej!! Tillbrigar en hel del tid i husvagnen så här års... iallafall denna veckan. Maken har haft semester, så vi har varit där en hel del. Åker tillbaks imorgon.
Men men, det var inte därför jag skulle skriva.......
Vill takca för alla uppmuntrande kommentarer och mail som jag fått efter handoperationen! Operatione har gått riktigt bra, är svullen o så fortfarande, men jag har inte ont just där iallafall.
sen har jag nu fått kallelse till nästa fotoperation. Det är 2 tår som ska opereras. Tror bägge blir stelopererade, men det gör inget, bara det blir slut på värken i foten och jag kan börja gå mina promenader igen!
Den operationen ska göras den 18 juni, och jag behöver inte åka mer än 2 mil! De klarar det i Skövde inom vårdgarantin! Helt otroligt! Nu gäller det bara att hitta bra stickprojekt att hållas med när jag är nyopererad och stillasittande. Kom gärna med förslag!
Förresten, den röd-orange-gula sjalen är klar, ska blocka den på söndag, så kommer bild nästa vecka!
Förresten igen! Om någon är intresserad av en cykel, så finns det en till salu här. Den är en lilametallic cresent i storlek 25" el liknande. Det är storleken inna "vuxenmodell", så lagom till en tjej i 10-12 årsåldern kanske. Om intresse finns, så maila mig på parlmudden (snabela) hotmail.com- så kan jag maila bilder.Den är i väldigt bra skick, och vi vill ha 1000:- för den.

Ha det gott!

tisdag, maj 25

tävling!

"Hon som stickar" firar 11325 besökare på sin blogg och firar med utlottning. Var med du också och hoppas på finfina vinster(själv håller jag tummarna för det rosa sjalgarnet)

vill också passa på och påminna om hjälpstickantävlingar som pågår:
http://www.hjalpstickan.se/2010/05/fodelsedagstavling/
http://www.hjalpstickan.se/2010/04/skovdefilialen-firar-1-arsjubileum/



torsdag, maj 20

Long time noo see. Jag vet att jag är kass på att blogga emellanåt, men nu har jag iallafall lite att visa er. :)
Igår var jag på återbesök efter operationen. Det verkar ha gått bra, lite svullet och ömt, men det är ju trots allt bara 2 veckor sedan, så det är väl inte annat att vänta sig.
Med mig till stora staden hade jag systerpj! TACK underbara för en kul dag!
Vi hann göra Göteborg ganska ordentligt. Besökte en hög med garnbutiker, jätteskoj!
Först var vi till Broderi o garn på Drottninggatan och till Panduro som ligger alldeles om hörnet. Knapp-Carlsson fick sig också ett besök. Där köpte jag några strass-stenar att sy fast. Har en tröja där det var 3 "strassknappar" fast inga knapphål, och en har lossnat, så nu kan jag fixa den, det är en av mina favvotröjor.
Vi besökte också Kårlins väskaffär, den som ligger nära brunnsparken på gågatan. De hade total utförsäljning, så en ny handväska blev det. Den bara skrek till mig i butiken att den ville följa med mig hem ;)
Det är en svart skinnväska i märket Ulrika

(alla bilder är klickbara om du vill se dem större)



Lite svårt att fota detaljerna, men jag hoppas ni ser lite iallafall.







Efter väskinköp var det dags för lunch och sedan läkarbesök. Efter detta fortsatte vi vår butiksrunda. Vi besökte Karmagarn och Bojans garn i Linnéområdet, sen tog vi oss till Avenyn och vår favoritbutk, Deisy design. Där frossade vi en lång stund innan det var bråttom att hinna med tåget hemåt igen.






Men har hon inte stickat något undrar ni nu.... Jodå, jag har gjort litegrann:



Först ut en gosig rosa hund. Stickad i akrylgarn och har en sidenrosett om halsen. Fick inte med rosetten ordentligt ser jag nu, men man ser iallafall det vinröda bandet litegrann på sidan.
Denna kommer hamna på försäljningsbloggen





Får jag lov att presentera KNUT-TAGE! Han är en glad....ja vad är han för djur? Blandning mellan hund och räv/varg kanske? Lite stora stygga vargen över honom fast i glas cerise och vita tassar med glittertråd. Stickad i akrylgarn.

Knut-Tage kommer också komma på den andra bloggen, likaså muddarna här nedan.






Här är ett par pulsvärmare/halvvantar. De är stickade i Carolina fantasi.








Eftersom garnet randar sig självt så blir de inte exakt likadana, men det tycker jag bara är charmigt, vad tycker ni?








Här är en påbörjad sjal. Den stickas i ullgarn från Tallin i gul-orange-röd melering.





Här ser ni en närbild på kanten, där man kan se att det är en hålkant ytterst. Kommer bättre bilder allteftersom sjalen växer.





"Alla" stickar ju citronsjalen, så jag kände att jag ville testa den också. Den stickas också i tallingarn, fast i rosa melering. Håller på med andra delen nu. Verkar bli en ganska liten sjal, så jag kommer nog förstora den litegrann.





Ja, det var lite av det jag håller på med just nu.
Ha en trevlig pingst!



onsdag, maj 5

Nyopererad...

Idag har jag varit ner till våriga Göteborg och opererat handen....
Sol och ljumna vindar jämfört med här hemma där det bara var 2 grader när jag åkte.... men så gick ju bussen kvart i 6 imorse också. Får tacka Doktor Anders med personal för trevligt bemötande som alltid! (Vet nämligen att han kikar in här emellanåt.)
Bedövningen har släppt, så nu vet man att man lever... nejdå, så farligt är det inte, men visst känns det alltid. Nu är det högläge och fingervinkande som gäller så det inte svullnar.

Efter op var avklarad så blev det lite småpromenerande i affärer innan tåget tog mig hemåt igen. Vet inte vad som var fel, för jag köpte inte ett dugg mer än lunch, jo förresten där ljög jag, jag köpte med sushi till kvällsmat också. :)

Tack för alla lyckönskningar jag fått inför denna operationen, ni är bara för gulliga!
Ha det gott!


måndag, maj 3

Då gör vi ett test och ser om det funkar....
Försökte mig på att få till en signatur nertill i varje inlägg. Skulle vara transparant bakgrund på den, men blev tydligen vit.... får undersöka vad som gick snett.... Tips emottages tacksamt!




Hej hopp!
Dags för att skriva några rader tänkte jag.....
Här är det fullt upp hela tiden... Förra veckan tillbringades flera dagar vid husvagnen... dags att starta upp säsongen och komma i ordning. I måndags var det ju faktiskt perfekt förtälts-uppsättar-väder! Jippi!!
synd bara att varken maken eller jag har fyra händer.... Vi har ju knappt 2 var ens... Men men, med envishet och några väl valda ord emellanåt(Vilka ska vi inte gå in på här...) så fick vi upp tältet +ett par bulor i mitt huvud... Men nu är det fixat o klart. SKÖNT!

Lite sticktid blev det också såklart, och javisst! KOFTAN BLEV KLAR!!!!
Jag är verkligen nöjd med den. Har stickat den i Big Verona. Det gick inte åt 3 nystan! Så det blev en prisvärd kofta. Garnet var skönt att jobba med. Hoppas det håller formen även efter tvätt. Färgen på bilden stämmer ganska bra med verkligheten. Annars tycker jag det brukar vara svårt att få till, men jag upptäckte en spik på ytterväggen som passade bra att hänga galgen på, och då kunde jag ju fota den utomhus. Det kommer bild med mig i den, men jag hade ingen hemma som kunde hjälpa till med fotograferingen.









Innan den koftan stickan jag en liten kofta på beställning. Den är stickad i Freja. Storlek 5-6 år. På originalmönstret ska det vara knappar hela vägen ner, men det tyckte inte jag.



Svårt att få en bra bild på vit kofta när modellen inte finns till hands.... Men på bilden här nedanför syns knapparna och mönstret lite tydligare.




Jag tyckte fjärilarna skulle flyga som de gör i verkligheten, alltså inte spikrakt. Eller är det någon som sett tre fjärilar flyga rakt efter varandra?
Mottagaren var iallafall stolt och tyckte det var fint. Och en envis 5åring som är nöjd, det är inget dåligt betyg!




Mellan orten där vi bor och orten där vi har vår husvagn finns det ett litet samhälle, eller by, eller vad man nu ska kalla det.... Där finns det en vägskylt som jag gillar... Denna gatan vore väl toppen att bo på, eller? Har tänkt länge att jag måste ta kort på skylten och visa er, och nu har det äntligen blivit av.



Nej, kanske dags att fixa lite kvällsmat nu.... Och sen ska jag sticka! Måste passa på medan jag fortfarande kan, har bara ett och ett halvt dygn på mig nu! Har påbörjat ett par enkla muddar av resterna efter min kofta. Gjorde en igår, så jag hoppas att kompisen ska bli fixad ikväll.
Imorgon bär det av en sväng till världens bästa Pernilla och sedan ett läkarbesök... Ska diskutera fotoperation. SEN ska jag ladda inför onsdagens operation.
Ha det gott!