Sidor

måndag, november 29

Häromveckan "ramlade" maken över en kul webbutik, COOLSTUFF. De sökte bloggare som ville testa julklappar. Klart man ville det, eller hur? Sagt o gjort, jag skickade ett mail och redan dagen efter fick jag svar, jag fick testa julklappar. Det svåraste var nog att välja från allt roligt på deras hemsida.
Men till slut valde jag 3 olika saker:
En gullig apa
Ett värmande hjärta
och en stjärnform
Apan är en nagellackstork. Man lägger fingret framför apan, så blåser han ditt nagellack torrt. En kul tonårsgrej som dottern ska få i julklapp. Hoppas bara att hon inte kikar in här.
Värmande hjärtat valde jag bara för att det var gulligt och för att det kanske kunde vara skönt att ha i jackfickan när man är frusen.
Stjärnformen tänkte jag att man kan ha mycket nytta av. Man kan frysa is och ha den som en söt ljuslykta ute;













Visst blev det fint! Sedan läste jag att man kunde använda destillerat vatten för att få den klarare i glaset. Jag satte ett rött värmeljus i plastkopp i.
En annan sak man kan använda formen till är ju efterrätt. Tänk dig hemgjord glass i formen, och sen fylla hålet med fruktsallad! Eller banan, maränger o chokladsås i hålet.... Det ska jag testa någon gång.
Julklappar och julklappstips på CoolStuff

Coolstuff har dessa olika julkategorierna:
Billiga julklappar | Julklappar till barn | Julklappar till henne | Julklappar till honom | Julklapp till flickvän | Julklapp till mamma | Julklapp till pappa | Julklapp till pojkvän | Julpynt | Roliga julklappar

Leveransen var snabb som attan. Beställde sent en fredagskväll, och på tisdagen hade paketet redan kommit.


fredag, november 19

Hej mina vänner!

Jag är och har varit urusel på bloggning ett bra tag nu. Men jag har stickat iallafall....
Just nu håller jag på att göra klart en massa UFOn som blivit liggande. Varför just nu? undrar säkert en del av er.
Jo, jag har fått besked att om ca 3 månader så kommer jag opereras. Jag ska få en handledsprotes efter att ha haft värk i 20år. Kan tänka mig att jag dels inte kommer kunna sticka på ett tag efter operationen, och att jag antagligen när jag kan börja igen kommer ha en helt annan stickfasthet, åtminstone i början. Så visst att det ett gyllene tillfälle att göra klart gamla UFOn?

Troligen kommer bloggen framöver även att handla en del om min"resa till reservdelarnas land". Men jag hoppas ni vill följa mig även på den resan. Det har varit mycket funderande och grubblerier, men det känns som rätt beslut att ta denna operationen.
Men men, nog om detta för idag. Det är ju trots allt ett tag kvar.
En av de saker jag har stickat är en dragspelsbasker. Mönstret från Östergötlands Ullspinneri.,


Den är gjord i dubbel alpacka i 2 olika grå nyanser. Blev riktigt bra. Tom så bra att jag har 2 till på beställning. Den första av de 2 har jag precis fäst trådarna på. Den är i grått o svart. Bild kommer en annan dag när kameran inte är ute på vift.
Jag har inte följt mönstret helt och hållet. Började nämligen med att göra en resårmudd nertill, som jag sedan har vikt in och fäst. Detta för att baskern ska sitta bättre på.


Nu ska jag fortsätta lägga upp maskorna till nästa basker, som också ska vara svart och grå. Bilder på dem får ni se en annan dag. Då ska jag också visa er min citronsjal som jag gjorde klart i somras, och min Annis, och.....ja just nu kommer jag inte på det, men jag vet att det är något jag har glömt.



Ha det gott,

tisdag, november 16

lördag, november 6

Kan skryta lite idag....för det får man väl när man är stolt över sig själv?
JAG HAR STICKAT KLART UPPIFRÅN-OCH-NER-KOFTAN!!
Den ligger just nu på tork. Sen är det bara knappar kvar!
JIPPI!

torsdag, november 4

Nu är det tävling igen! Par i stickor firar redan 10000 besökare! Var med du också.