GETOSTPAJ
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
4 ägg
2 dl grädde(valfri fetthalt)
200 g riven ost(valfri sort, gärna lite lagrad)
100 g getost skuren i mindre bitar
2 krm salt
3 krm svartpeppar
Garnering:
Skivade Körsbärstomater
Arbeta ihop mjöl, smör o vatten till en pajdeg. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med degen.
Låt stå kallt i ca 30 minuter. Sätt in pajen i 225 graders ugnsvärme o låt den förgrädda ca 10 min. Ta ut pajskalet o sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Vispa ihop ägg, grädde, ostsorterna, salt och peppar. Häll det i pajformen. Grädda pajen i ugnens nedre del i 20 minuter. Ta ut pajen och placera ut tomatskivorna. Grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills ytan känns fast o pajen fått fin färg.
Denna goda paj bjöd sonen på en födelsedag för något år sedan. Han hade hittat receptet på ica-kuriren.
3 kommentarer:
Mmm det låter gott! hur är det med dig? Hoppas att du mår bättre nu.
Kram och sköt om dig raring!
Gillar dina recept :-)
Har ställt en fråga på min blogg om det finns intresse för en särskild matblogg. Vet inte, det kanske finns miljoner men... om intresse finns, har du lust att bli medskribent?
Mmmmm den låter jättegod. Måste testa någon dag.
Ha det så gott
Skicka en kommentar