Sidor

torsdag, januari 17

Lite dittan o dattan...


Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!”Detta var budskapet i utmärkelserna, glömde i min glädje att förmedla detta. Det är väl så när man blir glad och ivrig!Detta är början till min egenhändigt komponerade scarf. Jag stickar den i Kauni färg XD, jeansblå.


Jag har ritat, stickat, repat upp osv i över en vecka nu innan jag blivit nöjd. Första försöket gjorde jag i oblekt garn med ett helt annat mönster:


Mönstret blev helt okej, men efter att ha stickat en halvmeter konstaterade jag att den blir alldeles för tung för att kunna ligga snyggt om halsen. Så nu är frågan: Ska jag repa upp, eller vad kan man göra av detta?? Det är ca en halvmeter och är ca 11 cm bred. Garnet är ett blandgarn med 60% ull, 25% Polyacryl, och 15% Polyamid. Pärlorna syns knappt på bilden, men de finns i rutorna.

Plockade fram gamla foton igår. Innan jag började sticka pulsvärmare, så gjorde jag mest barntröjor efter eget huvud. Fotona är kass, jag har fotat av gamla pappersfoton, men men, det syns lite vad det föreställer iallafall.
Jag gjorde alltså bårder med olika småmönster, allt efter vad barnet ifråga gillade.. Katter, kaniner, nyckelpigor, clowner, rosetter, hjärtan, jordgubbaroch får. För att nämna några

exempel. Dessa tröjor var väldigt poppis, och jag gjorde väl bortåt ett 30-tal under några år. Det tråkiga var givetvis alla trådar att fästa! Nån tröja räknade jag, och det blev över 200 trådar...
Men mycket restgarner gick åt!

9 kommentarer:

DOCKMAMMAN sa...

Åh så fina de är, jag kan tänka mig att de var populära men de tror jag att de är nu också...

Jag tänkte beställa de där pulsvärmarna som vi pratde om så jag skickar ett brev till dig.
Ska till dr i stan idag igen så får man se hur jag mår efter det/Kram

eva i halmstad sa...

Vad roliga tröjor du gjort, måste vara ett nöje bara att tänka ut hur som ska se ut.
Eva.

Camilla sa...

Jag funderar på halsduken som du gjort. Repa inte upp utan gör den så att den är lite längre än halsen och så köper du en sjals nål eller en stor säkerhetsnål och sätter fast dem.

Nina BF sa...

Jättefina koftor! Å så kul att använda fantasin på det viset!

Kram

LenaL sa...

Åh,kära söta så underbara tröjor!

Vad gäller halsduken, hur skulle det bli om du syr ihop ändarna så det blir som en åtta? Eller är den för olik på baksidan gentemot framsidan? Tänkte det kunde bli som en Moebiussjal, skulle inte det kunna bli varmt och gott om halsen utan att behöva hänga och slänga?

Ha det jättegott!

teresa sa...

Vad roligt med någon som är så kreativ o hittar på så mkt själv!
Sjalen blir vacker.

Anonym sa...

Åh himlars vilka söta tröjor!! Du är verkligen hängiven åt det du ger dig i kast med (tröjor, muddar..)

Har tyvärr inget konstruktivt att komma med gällande halsduken.. Men några av de andras idéer verkar bra, tycker jag!
KRAM Sofia

Eva S sa...

Skulle du kunna tippsa mig om enkelt mönster till pulsvärmare? Får lite garn över från apsockorna och har funerat lite smått åt pulsvärmarhållet. Må gott

Marianne sa...

Åhhh vilka söta barntröjor. Allt du stickar blir så fint.