Sidor

söndag, mars 18

I Tallin hittade jag en ny butik som jag inte varit i förut, den heter Pronksi Lõngapood Ja Ateljee. Tjejen som äger butiken heter Anu och var jättetrevlig. Dagen jag var där var Internationella kvinnodagen som firas stort i Estland. Anu firade dagen med att ha 30% rabatt på allt garn. :)
 Jag frågade om jag fick ta några foton, och det fick jag. Ni ser vilket PARADIS jag hamnde i!


 För den som ska åka till Tallin kan jag verkligen rekommendera denna butiken. Den ligger på Mürrivahe 32, alldeles om hörnet på McDonalds när man kommer förbi blomsterbutikerna.
Mitt emot blomsterbutikerna ligger också denna resturangen, Kalle Kusta. Vi käkade en underbar middag där.

Maken tog en annorlunda förrätt, fast i Estland är det en vanlig rätt. Det är ättiksgurka i stavar. I skålarna är det honung och smetana som man doppar gurkstavarna i. Till detta tar man en snaps....
 Jag tänkte att jag kör på ett säkert kort.... Vitlöksbröd. Haha vad jag bedrog mig! Detta vitlöksbröd var gjort på ett halvgrovt bröd som de skurit i skivor. Till detta fick jag en dipp gjord på bland annat smetana o dill. Vad det var mer i den har jag inte koll på, men gott var det. :)
 Till varmrätt hade vi sett på menyn utanför att de hade oxfile i rödvinssås.... ÅH, så gott det var!
 "Efterrätten" glömde jag ta kort på, det var en kopp kaffe med Esternas nationaldryck, Vana Tallin. En underbart god likör.

 Utmed "Ullmuren" stog det en massa damer som vanligt o sålde stickat. Dessa tovade vantar med katter köpte jag där.
 Köpte lite olika garner såklart, detta är en del av dem. :) Hittade också knitpro strumpstickor, 10 cm korta. Dessa kunde jag givetvis inte motstå. :)Detta är allt för idag, Men jag lovar, jag har en massa mer att berätta. :)

7 kommentarer:

Yvonne sa...

Vilken härlig garnbutik och så mycket fint garn du fick med dig hem.

Rosenvante sa...

Tänk den missade jag och då satt vi ändå på Mc`Donalds och käka glass. Men nästa gång då vet jag vart jag ska, tack för tipset.
Det var inte lite du fick med hem och så mycket fint också.

Nina BF sa...

Våren går i rosarött! Vilka fina garner! Det gör ju inte så mycket då om det bara blev lite garn när de är så härliga. Kramar

(välkommen tillbaka!)

Tatiana sa...

Oj, var roligt! Hittade du garnbutik, det kanske vi alla som stickar och virkar känner doft av garn, då är den inte så svårt till os att hitta garnbutik.Vilken fin garn köpte du.

Sunna sa...

wow wow och åter wow, vilka fynd, vilken mat, vilken resa

Eva S sa...

Förstår att du trivdes i den butiken! vi har några gånger kvar på våran ullcirkel sedan ska jag ta tag i det vita spinneriet! Krya på dig och ha det gott!

Sussry sa...

Oooo, nu blir jag avis ;-)))) .
Vilka härliga bilder.
KRam!