Sidor

tisdag, december 18

Jag måste ju ta och rapportera hur det gick på julmarknaden. Sålde bara 2 par muddar, men det var ju iallafall mer än om de bara legat kvar här hemma... Men sen har jag haft en beställning också, och dessa levererade jag igår.


De är stickade i Dropas alpaca med hematitpärlor. Bilden är inte världens bästa, men det är klassiska stjärnor som är mönstret.
Sen kommer mitt dåliga samvete fram.... Jag har ju lovat att visa några bilder från vår Danmarksresa på höstlovet....
Här kommer några stycken:
Detta är "den tilsandede kirken" som finns mellan Fredrikshamn och Skagen. Bara tornet sticker upp ur sanden, resten av kyrkan är gömd under mark. Väldigt häftigt att se. Vi var där för kanske 10 år sen, o då såg man lite mer av kyrkan. Kan inte låta bli att undra hur många år det dröjer innan den inte syns alls.

Detta är en Havtornsbuske! Den växte vilt i närheten av kyrkan. Bären doftade underbart kan jag avslöja.
Längst ute på Grenen låg det sälungar o visade upp sig! Häftig känsla kan jag lova, att få se vilda sälar "in real life".
Det blåste som bara den, men ändå blev man stående en lång stund och bara tittade på dem.


Som ni ser så var verkligen effekten av att haven slår ihop synbar!!
Det är så otroligt mäktigt! Skagerack och Kattegatt möts.Till sist en närbild på sötingarna!
Vi var mindre än 10 meter ifrån dem, och det var säkert 20 personer till där samtidigt. Helt otroligt att de bara låg kvar och "visade upp sig".Det var nog allt för nu, dags att fortsätta med julklappsstickningarna!

3 kommentarer:

Sussry sa...

Tuffa sälar!

Måste varit en skön resa.
Har du mycket julklappsstickningar på gång?
Ha det bra!

Nina BF sa...

Åh så härligt med livs levande sälar! Fick du inte lust att klappa dem?

Nina BF

Ann-Louise sa...

Jag har väl inte så jättemånga julklappsstickningar på g.... Men jag gjorde en festhalsduk till min kära mor, och håller på med en till svärmor. Sen har jag lovat min man en mössa, men den hinner jag inte till jul, fast han har ju födelsedag i början av januari.

Sälarna ja, jo klart det var lockande att gå närmare, men vi kände att man skulle respektera dem o låta dem vara ifred. Har ingen aning om hur de skulle reagerat om det hade kommit fram människor o börjat röra dem?!
Det var iallafall ingen av alla som stod o tittade på dem när vi var där, som gick fram mot dem, utan alla stog på 5-10 m avstånd.
Ha en bra julhelg allihop!!
Kram Pärlmudden