Sidor

torsdag, maj 22Alla dessa godingar följde med mig hem. Tyvärr har jag lite körigt just nu, så en beskrivning av garnerna kommer en annan dag.
TOFUtsies är SWTC´s sockgarn. Härligt klara färger i en harmonisk blandning. Ett nystan på 100g räcker till ett par vuxensockor.

50% superwash ull
25% SOYSILK®
22,5% bomull
2,5% chitin (gjort av skalet från räkor och krabbor, naturligt antibakteriellt

Vikt: ca100g
Löpmeter: ca 425m Stickor: 2,5-3,0 mm

Stickfasthet: 32m på 10 cm

Angel Touch är ett ekologiskt och rättvisemärkt babyalpackagarn från Peru. Garnet färgas inte utan det är djurens naturliga färg som ger färg åt garnet.

Alpackafibrerna sorteras noggrant av kvinnor som är särskilt duktiga på att se färgerna och känna kvaliteten på fibrerna, som sedan spinns i ett litet spinneri i Peru.

Babyalpackagarnet kommer från den första klippningen av djuren och är helt underbart mjukt och varmt och passar därför bra till barnkläder. Alpackagarn är varmare och lättare än fårullgarn

100% ekologisk babyalpacka

Vikt: ca 50g Löpmeter: ca 175m Stickor: 3,5-4mmPure är ett mjukt och varmt garn som passar till det mesta. Soyafibern tillverkas av restprodukter vid framställning av tofu.

100% SOYSILK®

Vikt: ca 50g Löpmeter: ca 150m Stickor: 4,0 mm

Stickfasthet: 20m*32v = 10*10 cmTeetee Elegant är ett tunt, mjukt och lätt garn som passar att sticka sjalar, muddar mm av. Prova att sticka med små pärlor 11/0. Det går också bra att sticka med 2 eller fler trådar tillsammans beroende på vilken effekt du vill ha. Kan även användas vid vävning och maskinstickning.

70% kamull, 30% tussahsilke

Vikt: 50g Löpmeter: ca 500m Stickor: 2,5-3 mm (med två trådar)


Kortare jumperstickor i bambu från Clover. Otroligt lätta och sköna att sticka med.

Bambun som används till stickorna växer i ett kallt klimat vilket gör att bambun blir starkare och håller god kvalitet.

Storlek: 2,5 mm Längd: 23 cm

2 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Angel Touch är fantastiskt fint!

Ulricha sa...

Åh, vilken härlig färg det var på Teetee :-)

Jag såg för första gången idag, detta garn med räk-joxet. Det lät spännande, skriv gärna i din blogg hur det är att sticka med. Det är sååå fina fäger på det garnet.