Sidor

onsdag, juli 2

Hemma igen

Nu är jag/vi hemma igen ifrån vår Tallinresa. Vi hade otrolig tur med vädret, hela vägen hem genom Stockholms skärgård igår var solig och underbar.


Blev det något shoppat då? Jovisst blev det det.
En sisådär dryga 20 härvor.... à 250-300 gram... Så nu finns det att göra ett litet tag. Det blåmelerade ska bli en tröja till Maken såsmåningom. det regnbågsfärgade i bakgrunden ska troligen bland annat bli en kofta till mig. Någon som har ett bra mönstertips?? Sen ska det bli sjalar, halsdukar, muddar och kanske sockar. Fast jag ska i ärlighetens namn erkänna att alla härvor är inte mina. Malin ska ha ett par stycken också. Något ska hon väl ha som tack för hjälpen att hitta till rätt butik, eller hur?
Tänkte att jag skulle visa er några foton från resan.En härlig solnedgång i Stockholms skärgårdEn strawberry daiquri är inte fel...
Påväg in mot Tallin med båten, Viking Cinderella.
I vanliga fall tycker man ju att Viking Cinderella är en stor båt...
Här är den "lilla" båten Cinderella, och den stora ett kryssningsfartyg som låg bredvid.


Här står jag och den trevliga Ülli och räknar härvor och priser...
Dottern hade i uppgift att fotografera allt stickat i butiken. Allt fick hon inte med, men en del iallafall.I Tallin har de inte bara fint garn och fina hantverk. Det gör också makalösa blombuketter!
Viru center är ett stort köpcentra inte långt från färjeterminalerna. Där hittar man alla möjliga märkesbutiker, Esprit, Vero Moda, Zara, Peak Performance, med flera. Något lite billigare än Sverige, men inte jättebilligt.

Ja, dessa foton och många fler tog vi. Nu ska jag ta och sortera, klappa o gosa med mina nyinköpa garner!!

8 kommentarer:

Nina BF sa...

Den högen ser helt underbar ut! En vän till mig ska till Tallinn snart så hon ska få pengar med sig och shoppa lite till mig. Hur många hundra tror du hon behöver...? Kram (klappa lite från mig med)

Monica sa...

Härligt att resan blev så bra!!! Och vilken härlig garnskörd... nu har du att göra som sagt var. Måste nog försöka få åka dit någon gång.

Vi hörs
Kram
från en Monica som börjar vakna till igen.... *ler*

Eva i Halmstad sa...

Så fint va de dyrt där, vill dit jag med.
Må så gott.
Eva.

miaring sa...

ÅÅÅÅh, vilka fina garner! Min man var i Riga i våras och han letade efter garn till mig men han hittade tyvärr inte något. Ligger affären i Tallinn vid det stora torget?

Smycka sa...

Jättefina garner! Blir ju megaavis ju. Vill också ha. =o) Måste vara jätteroligt att bara gå in och stor shoppa! *hihi* Välkomna hem också.

Kramiz
Ulrica =o)

Emmas dagar sa...

Vilken HÄRLIG garnhög!!!

Pia sa...

Hejsan! Så trevligt ni ser ut att haft det i Tallin! Jag och min dotter ska åka om ett par veckor och tänker förståss besöka butiken du handlat garn i. Ligger den centralt, nära färjeläget, gamla stan eller?

Monica Hansen sa...

Vilka underbara garner!